Makaleler
56
Tümü (56)
SCI-E, SSCI, AHCI (38)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (40)
Scopus (41)
TRDizin (17)
Diğer Yayınlar (1)
13. Reducing effects of tea marinades on heterocyclic aromatic amines formation in chicken thigh meat: focus on white and oolong tea
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.17, sa.3, ss.2688-2696, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
20. Effect of olive leaf extract marination on heterocyclic aromatic amine formation in pan-fried salmon
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.102, ss.3908-3915, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
24. Huzurevi Menülerinin Besin Ögesi Örüntü Profili ve MIND Diyetine Uyumunun Değerlendirilmesi
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
, cilt.8, sa.2, ss.362-384, 2021 (TRDizin)
28. BESİN KARSİNOJENLERİNİN DETOKSİFİKASYONUNDA ALTERNATİF YÖNTEM: PROBİYOTİKLER
Journal of Food and Health Science
, cilt.5, sa.3, ss.139-148, 2019 (SSCI, Scopus, TRDizin)
31. FOOD PREPARATION PRACTICES REGARDING FOOD WASTE AND REASONS OF DISCARDING FOOD
Clinical Nutrition
, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
32. ATTITUDES AND BEHAVIORS RELATED TO FOOD WASTE IN TURKEY
Clinical Nutrition
, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
33. IS THERE A LINK TO FOOD NEOPHOBIA AND ORTHOREXIA NERVOSA?
Clinical Nutrition
, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
34. ASSESSMENT OF FOOD SAFETY ATTITUDES OF TURKISH CONSUMERS
Clinical Nutrition
, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
37. Köftelerde Enginar Ekstraktının Heterosiklik Aromatik Aminlerin Oluşumu Üzerine Etkisi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.45, ss.250-257, 2017 (TRDizin)
40. Effects of Different Cooking Methods on the Formation of Heterocyclic Aromatic Amines in Goose Meat
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.40, sa.5, ss.1047-1053, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
42. Yetişkin Bireylerde Plazma Serbest Yağ Asidi Düzeyleri: Yaşlanmanın Etkisi
Beslenme ve Diyet Dergisi / Journal of Nutriton and Dietetics
, cilt.44, ss.24-29, 2016 (Hakemli Dergi)
44. THE EFFECT OF DIRECT ADDITION OF CONJUGATED LINOLEIC ACID ON THE FORMATION OF HETEROCYCLIC AROMATIC AMINES IN BEEF CHOPS
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.39, sa.6, ss.2820-2833, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
46. HETEROCYCLIC AROMATIC AMINE CONTENTS OF KAVURMA COMMERCIALLY COOKED IN STEAM AND COPPER CAULDRON
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.39, sa.6, ss.583-590, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
47. TESTING TWO NUTRIENT PROFILING MODELS OF LABELLED FOODS AND BEVERAGES MARKETED IN TURKEY
CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF PUBLIC HEALTH
, cilt.23, sa.2, ss.155-160, 2015 (SCI-Expanded, SSCI, Scopus)
49. Hemodiyaliz Hastalarında Obezitenin Beslenme Durumu ve Biyokimyasal Parametreler Üzerine Etkisi
beslenme ve diyet dergisi
, cilt.43, sa.1, ss.35-43, 2015 (TRDizin)
53. Bir Üniversite Hastanesinin Ortopedi Servisine Yatan Hastaların Toplu Beslenme Hizmetlerinden Memnuniyet Durumlarının Belirlenmesi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.39, sa.1, ss.21-27, 2012 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
34
7. Association Between Body Mass Index And Food Shopping Behaviors In Terms of Excess Food Waste
40th ESPEN Congress, 1 - 04 Eylül 2018, cilt.37, ss.115, (Özet Bildiri)
8. Assessment of Food Safety Attitudes of Turkısh Consumers
40th ESPEN Congress, 1 - 04 Eylül 2018, cilt.37, ss.227, (Özet Bildiri)
9. Attitudes and Behaviors Related To Food Waste In Turkey
40th ESPEN Congress, 1 - 04 Eylül 2018, cilt.37, ss.115, (Özet Bildiri)
10. Food Preparation Practices Regarding Food Waste And Reasons of Discarding Food
40th ESPEN Congress, 1 - 04 Eylül 2018, cilt.37, ss.115, (Özet Bildiri)
12. Nutritional Knowledge In Hemodialysis Patients In Turkey
XIX International Congress on Nutrition and Metabolism in Renal Disease (ICRNM 2018), 26 - 30 Haziran 2018, (Özet Bildiri)
13. Feeding behavior is associated with gender of parents in kindergarten children
39th ESPEN Congress, 9 - 12 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
14. Is examination period related with increased caffeine intake among university students? A cross sectional study
39th ESPEN Congress, 9 - 12 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
17. The Effect of Probiotic Bacteria onAflatoxin M1 Detoxification inPhosphate Buffer Saline
11th European Nutrition and Dietetics Conference, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
18. The Effect of Inulin on Aflatoxin M1 Binding Ability of Probiotic Bacteria in Yoghurt
11th European Nutrition and Dietetics Conference, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
19. The effect of inulin on aflatoxin M1 binding ability of probiotic bacteria in yoghurt
11th European Nutrition and Dietetics Conference, Madrid, İspanya, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
20. The effect of probiotic bacteria on aflatoxin M1 detoxification in phospate buffer
11th European Nutririon and Dietetics Conference, Madrid, İspanya, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
23. Beslenme Eğitiminin Atıştırmalık Besin Tüketim Alışkanlıklarında Etkisinin Değerlendirilmesi
Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2015
24. Toplu Beslenme Hizmetlerinde Çalışan Personele Verilen Hijyen Eğitiminin Etkinliğinin Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
25. İlköğretim Öğrencilerinin Beslenme Durumlarının Türkiye ye Özgü Beslenme Rehberi ne Göre Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
26. Gelir Düzeyin İlköğretim Öğrencilerinin Besin Tercihlerine Etkisinin Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
27. Beslenme Eğitimi Alma Durumuna Göre 19 25 Yaş Arası Üniversite Öğrencilerinin Atıştırmalık Besin Tüketim Durumunun Saptanması
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
28. 12 15 Yaş Grubu Öğrencilerde Beslenme Alışkanlıkları ve Beslenme İnanışları ile Antropometrik Ölçümleri Arasındaki İlişki
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
29. Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Öğrencilerinde Besin Tüketim Durumunun Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
30. Gelir Düzeyinin İlköğretim Öğrencilerinin Besin Tercihlerine Etkisinin Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
32. Anthropometric Measurements are More Relevant With Total Cholesterol And LDL Cholesterol Levels Than Dietary Patterns In Male Shift Workers In Turkey
16th International Congress of Dietetics, 5 - 08 Eylül 2012
33. Diyetle Sodyum Alımının Saptanmasında Besin Tüketim Sıklığı Anketi ve Besin Tüketim Kaydı Yöntemlerinin Karşılaştırılması
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4 - 08 Nisan 2012
34. Otomotiv Yedek Parça Üretimi Yapan Özel Bir Fabrikada Çalışan İşçilerin Beslenme Durumlarının Saptanması
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4 - 08 Nisan 2012
Kitaplar
9
3. Üretim Prosesleri
Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editör, Hedef CS Basın Yayın, ss.480-500, 2021
7. Kanser Tedavisinde Etkileşimler (Antineoplastik İlaçlar)
Besin İlaç Etkileşimleri, Karabudak Efsun, Türker Perim, Editör, Sonsöz gazetecilik ve Matbaacılık Ltd. Şti, ss.107-124, 2017
8. Heterosiklik Aromatik Aminler
Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular 2, Prof. Dr. Muhittin Tayfur, Doç. Dr. Nurcan Yabancı Ayhan, Editör, Hatiboğlu, ss.223-250, 2015
9. Oligosakkaritler ve Olası Sağlık Etkileşimi
Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Eğitim Serisi 1, Prof. Dr. H. tanju Besler, Prof. Dr. Neslişah Rakıcıoğlu, Prof. Dr. Seyit M. Mercanlıgil, Editör, ATA Ofset Matbaacılık, Ankara, ss.187-197, 2010
Metrikler