SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
<i>Momordica charantia L</i>. Extract as a Potential Inhibitor of Heterocyclic Aromatic Amine Formation in Pan-fried Meatballs
Is inflammatory potential of the diet related to oral and periodontal health?
Reducing effects of tea marinades on heterocyclic aromatic amines formation in chicken thigh meat: focus on white and oolong tea
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.17, sa.3, ss.2688-2696, 2023 (SCI-Expanded)


Propolis extract reduces heterocyclic aromatic amine formation in chicken thigh meat
Effect of olive leaf extract marination on heterocyclic aromatic amine formation in pan-fried salmon
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.102, ss.3908-3915, 2022 (SCI-Expanded)



BESİN KARSİNOJENLERİNİN DETOKSİFİKASYONUNDA ALTERNATİF YÖNTEM: PROBİYOTİKLER
Journal of Food and Health Science
, cilt.5, sa.3, ss.139-148, 2019 (SSCI)
IS THERE A LINK TO FOOD NEOPHOBIA AND ORTHOREXIA NERVOSA?
Clinical Nutrition
, 2018 (SCI-Expanded)
Reducing effect of artichoke extract on heterocyclic aromatic amine formation in beef and chicken breast meat
Effects of Different Cooking Methods on the Formation of Heterocyclic Aromatic Amines in Goose Meat
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.40, sa.5, ss.1047-1053, 2016 (SCI-Expanded)


Dietary inflammatory index is associated with serum C-reactive protein and protein energy wasting in hemodialysis patients: A cross-sectional study
Determination of Heterocyclic Aromatic Amines in Cooked Commercial Frozen Meat Products by Ultrafast Liquid Chromatography
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Social Media Addiction and Adolescents: Relationship Between Social Media and Eating Behaviors During Pandemic
Savunma Sanayinde Çalışan Bireylerin Stres Düzeyleri, Besin Neofobisi ve Akdeniz Diyetine Uyumlarının İncelenmesi
Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.9, sa.1, ss.50-57, 2022 (Hakemli Dergi)


Huzurevi Menülerinin Besin Ögesi Örüntü Profili ve MIND Diyetine Uyumunun Değerlendirilmesi
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
, cilt.8, sa.2, ss.362-384, 2021 (Hakemli Dergi)

Köftelerde Enginar Ekstraktının Heterosiklik Aromatik Aminlerin Oluşumu Üzerine Etkisi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.45, ss.250-257, 2017 (Hakemli Dergi)

Yetişkin Bireylerde Plazma Serbest Yağ Asidi Düzeyleri: Yaşlanmanın Etkisi
Beslenme ve Diyet Dergisi / Journal of Nutriton and Dietetics
, cilt.44, ss.24-29, 2016 (Hakemli Dergi)
Açıkta Satılan Baharatlarda Escherichia Coli O157 H7 ve Salmonella Spp Varlığının Moleküler Mikrobiyojik Analiz Yöntemi ile Belirlenmesi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.43, sa.3, ss.228-236, 2015 (Hakemli Dergi)
Gelir Düzeyinin İlköğretim Öğrencilerinin Besin Tercihlerine Etkisinin Değerlendirilmesi
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
, cilt.2, sa.1, 2015 (Hakemli Dergi)
Hemodiyaliz Hastalarında Obezitenin Beslenme Durumu ve Biyokimyasal Parametreler Üzerine Etkisi
beslenme ve diyet dergisi
, cilt.43, sa.1, ss.35-43, 2015 (Hakemli Dergi)
Bir Üniversite Hastanesinin Ortopedi Servisine Yatan Hastaların Toplu Beslenme Hizmetlerinden Memnuniyet Durumlarının Belirlenmesi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.39, sa.1, ss.21-27, 2012 (Hakemli Dergi)
Ankara’daki İki Farklı Yataklı Tedavi Kurumunun Yemek Pişirme Yöntemlerinin Mikrobiyal Bulaşma Yönünden Karşılaştırılması
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.38, ss.61-67, 2011 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
Association Between Body Mass Index And Food Shopping Behaviors In Terms of Excess Food Waste
40th ESPEN Congress, 1 - 04 Eylül 2018, cilt.37, ss.115, (Özet Bildiri)

Assessment of Food Safety Attitudes of Turkısh Consumers
40th ESPEN Congress, 1 - 04 Eylül 2018, cilt.37, ss.227, (Özet Bildiri)
Attitudes and Behaviors Related To Food Waste In Turkey
40th ESPEN Congress, 1 - 04 Eylül 2018, cilt.37, ss.115, (Özet Bildiri)

Food Preparation Practices Regarding Food Waste And Reasons of Discarding Food
40th ESPEN Congress, 1 - 04 Eylül 2018, cilt.37, ss.115, (Özet Bildiri)

Nutritional Knowledge In Hemodialysis Patients In Turkey
XIX International Congress on Nutrition and Metabolism in Renal Disease (ICRNM 2018), 26 - 30 Haziran 2018, (Özet Bildiri)
Feeding behavior is associated with gender of parents in kindergarten children
39th ESPEN Congress, 9 - 12 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
Is examination period related with increased caffeine intake among university students? A cross sectional study
39th ESPEN Congress, 9 - 12 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
The Effect of Probiotic Bacteria onAflatoxin M1 Detoxification inPhosphate Buffer Saline
11th European Nutrition and Dietetics Conference, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
The Effect of Inulin on Aflatoxin M1 Binding Ability of Probiotic Bacteria in Yoghurt
11th European Nutrition and Dietetics Conference, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
The effect of inulin on aflatoxin M1 binding ability of probiotic bacteria in yoghurt
11th European Nutrition and Dietetics Conference, Madrid, İspanya, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
The effect of probiotic bacteria on aflatoxin M1 detoxification in phospate buffer
11th European Nutririon and Dietetics Conference, Madrid, İspanya, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
Beslenme Eğitiminin Atıştırmalık Besin Tüketim Alışkanlıklarında Etkisinin Değerlendirilmesi
Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2015
Toplu Beslenme Hizmetlerinde Çalışan Personele Verilen Hijyen Eğitiminin Etkinliğinin Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
İlköğretim Öğrencilerinin Beslenme Durumlarının Türkiye ye Özgü Beslenme Rehberi ne Göre Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
Gelir Düzeyin İlköğretim Öğrencilerinin Besin Tercihlerine Etkisinin Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
Beslenme Eğitimi Alma Durumuna Göre 19 25 Yaş Arası Üniversite Öğrencilerinin Atıştırmalık Besin Tüketim Durumunun Saptanması
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
12 15 Yaş Grubu Öğrencilerde Beslenme Alışkanlıkları ve Beslenme İnanışları ile Antropometrik Ölçümleri Arasındaki İlişki
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Öğrencilerinde Besin Tüketim Durumunun Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
Gelir Düzeyinin İlköğretim Öğrencilerinin Besin Tercihlerine Etkisinin Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
Anthropometric Measurements are More Relevant With Total Cholesterol And LDL Cholesterol Levels Than Dietary Patterns In Male Shift Workers In Turkey
16th International Congress of Dietetics, 5 - 08 Eylül 2012
Diyetle Sodyum Alımının Saptanmasında Besin Tüketim Sıklığı Anketi ve Besin Tüketim Kaydı Yöntemlerinin Karşılaştırılması
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4 - 08 Nisan 2012
Otomotiv Yedek Parça Üretimi Yapan Özel Bir Fabrikada Çalışan İşçilerin Beslenme Durumlarının Saptanması
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4 - 08 Nisan 2012
Kitaplar
Üretim Prosesleri
Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editör, Hedef CS Basın Yayın, ss.480-500, 2021
Kanser Tedavisinde Etkileşimler (Antineoplastik İlaçlar)
Besin İlaç Etkileşimleri, Karabudak Efsun, Türker Perim, Editör, Sonsöz gazetecilik ve Matbaacılık Ltd. Şti, ss.107-124, 2017
Heterosiklik Aromatik Aminler
Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular 2, Prof. Dr. Muhittin Tayfur, Doç. Dr. Nurcan Yabancı Ayhan, Editör, Hatiboğlu, ss.223-250, 2015
Oligosakkaritler ve Olası Sağlık Etkileşimi
Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Eğitim Serisi 1, Prof. Dr. H. tanju Besler, Prof. Dr. Neslişah Rakıcıoğlu, Prof. Dr. Seyit M. Mercanlıgil, Editör, ATA Ofset Matbaacılık, Ankara, ss.187-197, 2010