Journal articles indexed in SCI, SSCI, and AHCI
BESİN KARSİNOJENLERİNİN DETOKSİFİKASYONUNDA ALTERNATİF YÖNTEM: PROBİYOTİKLER
Journal of Food and Health Science
, vol.5, no.3, pp.139-148, 2019 (SSCI)
IS THERE A LINK TO FOOD NEOPHOBIA AND ORTHOREXIA NERVOSA?
Clinical Nutrition
, 2018 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
Savunma Sanayinde Çalışan Bireylerin Stres Düzeyleri, Besin Neofobisi ve Akdeniz Diyetine Uyumlarının İncelenmesi
Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, vol.9, no.1, pp.50-57, 2022 (Peer-Reviewed Journal)


Huzurevi Menülerinin Besin Ögesi Örüntü Profili ve MIND Diyetine Uyumunun Değerlendirilmesi
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
, vol.8, no.2, pp.362-384, 2021 (Peer-Reviewed Journal)

Adaptation of the Food Neophobia Scale to Turkish and Determination of Appropriate Factor Structure
Turkiye Klinikleri Journal of Health Sciences
, vol.6, no.3, pp.393-400, 2021 (Peer-Reviewed Journal)

Vardiyalı Çalışan İşçilerde Beslenme Durumu, Uyku Kalitesi ve Metabolik Sendrom Arasındaki İlişki
Beslenme ve Diyet Dergisi
, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
Köftelerde Enginar Ekstraktının Heterosiklik Aromatik Aminlerin Oluşumu Üzerine Etkisi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, vol.45, pp.250-257, 2017 (Peer-Reviewed Journal)

Yetişkin Bireylerde Plazma Serbest Yağ Asidi Düzeyleri: Yaşlanmanın Etkisi
Beslenme ve Diyet Dergisi / Journal of Nutriton and Dietetics
, vol.44, pp.24-29, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Açıkta Satılan Baharatlarda Escherichia Coli O157 H7 ve Salmonella Spp Varlığının Moleküler Mikrobiyojik Analiz Yöntemi ile Belirlenmesi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, vol.43, no.3, pp.228-236, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Gelir Düzeyinin İlköğretim Öğrencilerinin Besin Tercihlerine Etkisinin Değerlendirilmesi
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
, vol.2, no.1, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Hemodiyaliz Hastalarında Obezitenin Beslenme Durumu ve Biyokimyasal Parametreler Üzerine Etkisi
beslenme ve diyet dergisi
, vol.43, no.1, pp.35-43, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Bir Üniversite Hastanesinin Ortopedi Servisine Yatan Hastaların Toplu Beslenme Hizmetlerinden Memnuniyet Durumlarının Belirlenmesi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, vol.39, no.1, pp.21-27, 2012 (Peer-Reviewed Journal)
Ankara’daki İki Farklı Yataklı Tedavi Kurumunun Yemek Pişirme Yöntemlerinin Mikrobiyal Bulaşma Yönünden Karşılaştırılması
Beslenme ve Diyet Dergisi
, vol.38, pp.61-67, 2011 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences
Association Between Body Mass Index And Food Shopping Behaviors In Terms of Excess Food Waste
40th ESPEN Congress, 1 - 04 September 2018, vol.37, pp.115, (Summary Text)

Assessment of Food Safety Attitudes of Turkısh Consumers
40th ESPEN Congress, 1 - 04 September 2018, vol.37, pp.227, (Summary Text)
Attitudes and Behaviors Related To Food Waste In Turkey
40th ESPEN Congress, 1 - 04 September 2018, vol.37, pp.115, (Summary Text)

Food Preparation Practices Regarding Food Waste And Reasons of Discarding Food
40th ESPEN Congress, 1 - 04 September 2018, vol.37, pp.115, (Summary Text)

Nutritional Knowledge In Hemodialysis Patients In Turkey
XIX International Congress on Nutrition and Metabolism in Renal Disease (ICRNM 2018), 26 - 30 June 2018, (Summary Text)
Feeding behavior is associated with gender of parents in kindergarten children
39th ESPEN Congress, 9 - 12 September 2017, (Summary Text)
Is examination period related with increased caffeine intake among university students? A cross sectional study
39th ESPEN Congress, 9 - 12 September 2017, (Summary Text)
The Effect of Probiotic Bacteria onAflatoxin M1 Detoxification inPhosphate Buffer Saline
11th European Nutrition and Dietetics Conference, 29 June - 01 July 2017, (Summary Text)
The Effect of Inulin on Aflatoxin M1 Binding Ability of Probiotic Bacteria in Yoghurt
11th European Nutrition and Dietetics Conference, 29 June - 01 July 2017, (Summary Text)
The effect of inulin on aflatoxin M1 binding ability of probiotic bacteria in yoghurt
11th European Nutrition and Dietetics Conference, Madrid, Spain, 29 June - 01 July 2017, (Summary Text)
The effect of probiotic bacteria on aflatoxin M1 detoxification in phospate buffer
11th European Nutririon and Dietetics Conference, Madrid, Spain, 29 June - 01 July 2017, (Summary Text)
Beslenme Eğitiminin Atıştırmalık Besin Tüketim Alışkanlıklarında Etkisinin Değerlendirilmesi
Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri, Turkey, 25 - 27 June 2015
Toplu Beslenme Hizmetlerinde Çalışan Personele Verilen Hijyen Eğitiminin Etkinliğinin Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 April 2014
İlköğretim Öğrencilerinin Beslenme Durumlarının Türkiye ye Özgü Beslenme Rehberi ne Göre Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 April 2014
Gelir Düzeyin İlköğretim Öğrencilerinin Besin Tercihlerine Etkisinin Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 April 2014
Beslenme Eğitimi Alma Durumuna Göre 19 25 Yaş Arası Üniversite Öğrencilerinin Atıştırmalık Besin Tüketim Durumunun Saptanması
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 April 2014
12 15 Yaş Grubu Öğrencilerde Beslenme Alışkanlıkları ve Beslenme İnanışları ile Antropometrik Ölçümleri Arasındaki İlişki
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 April 2014
Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Öğrencilerinde Besin Tüketim Durumunun Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 April 2014
Gelir Düzeyinin İlköğretim Öğrencilerinin Besin Tercihlerine Etkisinin Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 April 2014
Anthropometric Measurements are More Relevant With Total Cholesterol And LDL Cholesterol Levels Than Dietary Patterns In Male Shift Workers In Turkey
16th International Congress of Dietetics, 5 - 08 September 2012
Diyetle Sodyum Alımının Saptanmasında Besin Tüketim Sıklığı Anketi ve Besin Tüketim Kaydı Yöntemlerinin Karşılaştırılması
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4 - 08 April 2012
Otomotiv Yedek Parça Üretimi Yapan Özel Bir Fabrikada Çalışan İşçilerin Beslenme Durumlarının Saptanması
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4 - 08 April 2012
Books
Üretim Prosesleri
in: Toplu Beslenme Sistemleri, Bilici Saniye, Baş Murat, Editor, Hedef CS Basın Yayın, pp.480-500, 2021
Kanser Tedavisinde Etkileşimler (Antineoplastik İlaçlar)
in: Besin İlaç Etkileşimleri, Karabudak Efsun, Türker Perim, Editor, Sonsöz gazetecilik ve Matbaacılık Ltd. Şti, pp.107-124, 2017
Heterosiklik Aromatik Aminler
in: Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular 2, Prof. Dr. Muhittin Tayfur, Doç. Dr. Nurcan Yabancı Ayhan, Editor, Hatiboğlu, pp.223-250, 2015
Oligosakkaritler ve Olası Sağlık Etkileşimi
in: Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Eğitim Serisi 1, Prof. Dr. H. tanju Besler, Prof. Dr. Neslişah Rakıcıoğlu, Prof. Dr. Seyit M. Mercanlıgil, Editor, ATA Ofset Matbaacılık, Ankara, pp.187-197, 2010