Yayınlar & Eserler

Makaleler 49
Tümü (49)
SCI-E, SSCI, AHCI (24)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (27)
ESCI (2)
Scopus (29)
TRDizin (17)
Diğer Yayınlar (5)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 76

2. Bitkisel Gıda Kaynaklarının Beslenmedeki Yeri ve Önemi

Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi - Eatoloji Sempozyumu, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2020, (Özet Bildiri)

7. Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’nin Değerlendirilmesi

2. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

8. Toplu Beslenme Hizmeti Veren Kuruluşlarda İşyeri Tehlike Sınıfları

2. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

9. Beslenme ve Diyetetik Eğitiminde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitiminin Değerlendirilmesi

3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi, 29 Kasım - 02 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

10. Adherence to Mediterranean Diet Assesed by PREDIMED as an indicator of Nutritional Intake among Adults

2017 World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, 16 - 18 Kasım 2017, ss.93, (Özet Bildiri)

12. Nutrient Profiling of Food and Beverages Advertised on Television For Adolescents

2017 Food Nutrition Conference Expo, Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 21 - 24 Ekim 2017, cilt.117, ss.91, (Özet Bildiri)

13. The impact of taste preferences on macronutrient intake

IUNS 21st ICN International Congress of Nutrition, 15 - 20 Ekim 2017, (Özet Bildiri) identifier

15. Prevalence of metabolic syndrome in a Ghanaian population

International Congress of Nutrition (IUNS), 15 Ekim 2017, cilt.71, ss.755, (Özet Bildiri)

16. Comparison of disordered eating scales on a healthy population.

IUNS 21st ICN International Congress of Nutrition, 15 - 20 Ekim 2017, (Özet Bildiri) identifier

20. Irrıtabl Barsak Sendromu ve Besin Etkileşimleri.

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017

23. Effects of Dieting on Intra-abdominal Fatness and Waist Circumference

39th ESPEN Congress on Clinical Nutrition and Metabolism, 9 - 12 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

25. Is Workbench Height a Risk Factor for Occupational Health in Food Service System Workers?

Annual Meeting of the American-Society-for-Pharmacology-and-Experimental-Therapeutics (ASPET) at Experimental Biology Meeting, Illinois, Amerika Birleşik Devletleri, 22 - 26 Nisan 2017, cilt.31, (Özet Bildiri) identifier

26. Su ürünlerinin Beslenmedeki Yeri ve Önemi

2. Uluslararası Su ve Sağlık Kongresi, 13 - 17 Şubat 2017, (Tam Metin Bildiri)

27. Consumers Food Consumption Choices Toward Environmental Protection

17th International Congress of Dietetics, Granada, Nikaragua, 7 - 10 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

28. Turkish Consumers Toward Healthy Diet

17th International Congress of Dietetics, Granada, Nikaragua, 7 - 10 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

29. An Attitudinal Analysis of Green Consumers in Turkey

International Congress of Dietetics, Granada, İspanya, 7 - 10 Eylül 2016, cilt.20, (Özet Bildiri)

30. Turkish Consumers Food Choices towards Healthy Diet

International Congress of Dietetics, Granada, İspanya, 7 - 10 Eylül 2016, cilt.20, (Özet Bildiri)

31. Consumers Food Consumption Choices towards Envıronmental Protection

International Congress of Dietetics, Granada, İspanya, 7 - 10 Eylül 2016, cilt.20, (Özet Bildiri)

32. Nutritional and Sleeping Habits in Irritable Bowel Syndrome and Functional Dyspepsia

International Congress of Dietetics, Granada, İspanya, 7 - 10 Eylül 2016, cilt.20, (Özet Bildiri)

33. Determination of Consumers Motivational Aspects using Food Choice Questionnaire

International Congress of Dietetics, Granada, Nikaragua, 7 - 10 Eylül 2016, cilt.20, (Özet Bildiri)

35. TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ SEKTÖRÜNDEKİ İŞ KAZASI İSTATİSTİKLERİ

1. Uluslararası İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı Kongresi, 6 - 07 Mayıs 2016

36. DİYETİSYEN MEVZUAT İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÜÇGENİ

1. Uluslararası İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı Kongresi, 6 - 07 Mayıs 2016

41. Effect of Diet on Endoscopic Mucosal Healing in Patients With Reflux Esophagitis

Digestive Disease Week (DDW), California, Amerika Birleşik Devletleri, 20 - 24 Mayıs 2016, cilt.150, (Özet Bildiri) identifier

42. SERUM 25-HYDROXY D3 LEVELS IN NONALCOHOLIC FATTY LIVER DISEASE

Experimental Biology Meeting, California, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 06 Nisan 2016, cilt.30, (Özet Bildiri) identifier

45. Turkish consumers’ beliefs and attitudes about local farms and local food

12th European Nutrition Conference (FENS), Berlin, Almanya, 20 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

47. Biyoterörizm ve Besin Güvenliği Neresindeyiz Ne Kadar Biliyoruz

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2015

49. Gıda Güvenliği Sertifikasyonu Hastane Uygulama Örneği

1. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Türkiye, 16 - 18 Haziran 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

50. Comparison of five nutrient profiling schemes on labelledfoods in Turkey

III. World Congress of Public Health Nutrition, 9 - 12 Kasım 2014

55. Nanoteknoloji Beslenme Bilimindeki Uygulamaları

IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014

57. Okul Öncesi ve Okul Çağı Çocuklara Yönelik Menü Planlamaİlkeleri

IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014

62. EVALUATION OF THE DIETARY HABITS OF CANCER PATIENTS

8. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

64. 7 12 Yaş Grubu Lösemili Çocukların Beslenme Durumunun Saptanması

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4 - 08 Nisan 2012

68. Hazırlama pişirme ve servis aşamalarında besin güvenliği sağlama yolları

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri III. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Türkiye, 22 - 25 Haziran 2011

71. Yeni üretim tekniklerinde ISO 22000 yaklaşımı

VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 14 - 18 Nisan 2010

76. Televizyon reklamları ve çocukların beslenme alışkanlıkları

V. Ulusal Çocuk Kültürü Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2005
Kitaplar 13

1. Hastanelerde Yemek Hizmeti

İnsanda Beslenme Esasları, Fatma Çelik, Meltem Soylu, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.662-669, 2023

2. Yeşil Tüketici Olmak

Dünya Senin Ellerinde Sürdürülebilir Geleceği Tasarlamak, Müberra Mızıkacı, Editör, Yeni İnsan, Ankara, ss.177-187, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

3. Ekler

Türkiye Beslenme Rehberi 2022, , Editör, Sağlık Bakanlığı Yayınları, ss.221-398, 2022

4. Fonksiyonel Fermente Besinler ve Geliştirme Süreci

Fermente Besinler ve Sağlık, Efsun Karabudak, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.73-79, 2021

5. HACCP ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri

Toplu Beslenme Sistemleri, Baş, Murat, Bilici, Saniye, Editör, Hedef Yayıncılık, ss.572-600, 2021

6. Beslenmenin Yaşlanmayı Geciktirmede Rolü

Yaşlanma Biyolojisi ve Yaşlanma Karşıtı Uygulamalar, Öztürk Zeynel Abidin, Editör, Türkiye Klinikleri Geriatri, ss.49-56, 2021

7. Toplu Beslenmede Önemli Bir Sistem Sorunu: Gıda Güvenliği Sistemleri

Toplu Beslenme Hizmetleri:Sorunlar ve Güncel Yaklaşımlar, Yasemin Beyhan, Editör, Dijital Akademi, ss.54-59, 2020

8. 21. Yüzyılda Sürdürülebilir Beslenme

21. Yüzyılda Halk Sağlığı : Değişen Dünya, Değişen Sorunlar, Birgül Piyal, Editör, Dijital Akademi, Ankara, ss.71-76, 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

9. Beslenmeye Bağlı Hastalıkların Önlenmesinde Yeni Yaklaşımlar: Beslenme Okuryazarlığı ve Besin Okuryazarlığı

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular - 7, Tayfur Muhittin, Editör, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, ss.135-152, 2018

13. Sert Kabuklu Kuruyemişlerin Sağlık Üzerine Etkileri

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Eğitim Serisi 1, Besler, HT, Rakıcıoğlu, N, Mercanlıgil, S, Editör, Ata Ofset Matbaacılık, ss.1-20, 2010
Metrikler

Yayın

148

Yayın (WoS)

37

Yayın (Scopus)

29

Atıf (WoS)

109

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

74

H-İndeks (Scopus)

4

Atıf (TrDizin)

10

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

612

H-İndeks (Sobiad)

7

Atıf (Diğer Toplam)

17

Toplam Atıf Sayısı

748

Proje

12

Tez Danışmanlığı

16

Açık Erişim

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları