Makaleler
49
Tümü (49)
SCI-E, SSCI, AHCI (24)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (27)
ESCI (2)
Scopus (29)
TRDizin (17)
Diğer Yayınlar (5)
7. Fındık Alerjeninin Çapraz Kontaminasyon Yolaklarının Değerlendirilmesi
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
, cilt.11, sa.2, ss.521-542, 2024 (TRDizin)
10. Prevalence, risk factors, and self-awareness for hypertension and diabetes: rural–urban and male–female dimensions from a cross-sectional study in Ghana
International Journal of Diabetes in Developing Countries
, cilt.43, sa.5, ss.694-708, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
25. New Approaches to Food Defense: Risk Management Methodologies
TURK HIJIYEN VE DENEYSEL BIYOLOJI DERGISI. TURKISH BULLETIN OF HYGIENE AND EXPERIMENTAL BIOLOGY
, cilt.75, sa.1, ss.93-100, 2018 (Scopus, TRDizin)
26. Kadın Tüketicilerde Besin Etiketi Okuma Alışkanlıkları ve Alerjen Bilgi Düzeyinin Saptanması
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.46, sa.2, ss.157-165, 2018 (TRDizin)
27. Obezitede Tat Duyusunun Etkisi: Yağ Algısı
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.6, sa.5, ss.550-556, 2018 (TRDizin)
30. Beslenme Bilgi Düzeyinin Değerlendirilmesinde Sağlık Okuryazarlığı Yeterli mi?
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.45, sa.2, 2017 (TRDizin)
31. Hastane Mutfak ve Yemekhanelerinde Gıda Güvenliği Uygulamaları
Türkiye Klinikleri
, cilt.2, sa.3, ss.58-62, 2016 (TRDizin)
34. Energy expenditure and nutritional status of coal miners: A cross-sectional study
ARCHIVES OF ENVIRONMENTAL & OCCUPATIONAL HEALTH
, cilt.71, sa.5, ss.293-299, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
36. TESTING TWO NUTRIENT PROFILING MODELS OF LABELLED FOODS AND BEVERAGES MARKETED IN TURKEY
CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF PUBLIC HEALTH
, cilt.23, sa.2, ss.155-160, 2015 (SCI-Expanded, SSCI, Scopus)
38. Sert Kabuklu Kuruyemişlerin Sağlık Üzerine Etkileri
Beslenme ve Diyetetik
, cilt.43, sa.2, 2015 (Hakemli Dergi)
39. Yetişkinlerde Tuz Eşiği Antropometrik Ölçümler ve Kan Basıncı Arasındaki İlişkinin Saptanması
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.43, sa.1, ss.27-34, 2015 (Hakemli Dergi)
40. Bireylerin besin tüketiminin dünya sağlık örgütü toplumsal hedefleri ile karşılaştırılması
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.42, sa.3, ss.220-227, 2014 (Hakemli Dergi)
41. Sağlıklı beslenmede su güvenliği
Katkı Pediatri Dergisi
, cilt.36, sa.2, ss.201-216, 2014 (Hakemli Dergi)
42. Besin ögesi örüntü profili toplu beslenme hizmeti veren kuruluşlarda uygulanan menülerin değerlendirilmesi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.41, sa.3, ss.234-241, 2013 (TRDizin)
43. Türkiye de besin etiketlerinin etiketleme yönetmeliği ne uygunluğunun değerlendirilmesi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.41, sa.2, ss.132-139, 2013 (TRDizin)
45. Besin etiketlemede yeni yaklaşımlar besin ögesi örüntü profilleri
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.40, sa.3, ss.273-280, 2012 (Hakemli Dergi)
46. Bir Üniversite Hastanesinin Ortopedi Servisine Yatan Hastaların Toplu Beslenme Hizmetlerinden Memnuniyet Durumlarının Belirlenmesi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.39, sa.1, ss.21-27, 2012 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
76
1. The Effect Of Nutrition Education On Dietary Quality Index İn Pregnant Women With Gestational Diabetes
10th International Nutrition and Dietetics Congress, 31 Mart 2021, (Özet Bildiri)
2. Bitkisel Gıda Kaynaklarının Beslenmedeki Yeri ve Önemi
Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi - Eatoloji Sempozyumu, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2020, (Özet Bildiri)
3. Is There A Link Between Food Neophobia, Taste Perception And Food Preferences?: A Cross Sectıonal Study
ESPEN 2020: Clinical Nutrition, 19 Eylül 2020, cilt.40, ss.235, (Özet Bildiri)
7. Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’nin Değerlendirilmesi
2. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
8. Toplu Beslenme Hizmeti Veren Kuruluşlarda İşyeri Tehlike Sınıfları
2. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
9. Beslenme ve Diyetetik Eğitiminde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitiminin Değerlendirilmesi
3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi, 29 Kasım - 02 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
10. Adherence to Mediterranean Diet Assesed by PREDIMED as an indicator of Nutritional Intake among Adults
2017 World Congress on Nutrition and Obesity Prevention Source, 16 - 18 Kasım 2017, ss.93, (Özet Bildiri)
11. The Effect of Medical NutritionTherapy in the Symptomatic Treatment of Patients with Irritable Bowel Syndrome- A Pilot Study
Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar, 5 - 07 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)
20. Irrıtabl Barsak Sendromu ve Besin Etkileşimleri.
Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017
21. Functıonal Food Preferences of Turkish Consumers According to Food Value Scale
39th ESPEN CONGRESS on Clinical Nutrition, 9 - 12 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
22. Is there a relation between hospitalization rate and malnutrition risk, an assesment study with NRS-2002.
39th ESPEN Congress on Clinical Nutrition and Metabolism, 9 - 12 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
23. Effects of Dieting on Intra-abdominal Fatness and Waist Circumference
39th ESPEN Congress on Clinical Nutrition and Metabolism, 9 - 12 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
26. Su ürünlerinin Beslenmedeki Yeri ve Önemi
2. Uluslararası Su ve Sağlık Kongresi, 13 - 17 Şubat 2017, (Tam Metin Bildiri)
34. Assessment of the hand hygiene efficiacy of the hand dryers used in the food service system centers
Food Micro, Dublin, İrlanda, 19 - 22 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)
35. TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ SEKTÖRÜNDEKİ İŞ KAZASI İSTATİSTİKLERİ
1. Uluslararası İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı Kongresi, 6 - 07 Mayıs 2016
36. DİYETİSYEN MEVZUAT İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÜÇGENİ
1. Uluslararası İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı Kongresi, 6 - 07 Mayıs 2016
46. Beslenme Eğitiminin Atıştırmalık Besin Tüketim Alışkanlıklarında Etkisinin Değerlendirilmesi
Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2015
47. Biyoterörizm ve Besin Güvenliği Neresindeyiz Ne Kadar Biliyoruz
Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2015
48. Porsiyon nedir nasıl Değerlendirilir Sağlıklı Bireylerde Yaşam Siklüsuna Göre Porsiyon Değerlendirilmesi
Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2015
49. Gıda Güvenliği Sertifikasyonu Hastane Uygulama Örneği
1. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Türkiye, 16 - 18 Haziran 2015
50. Comparison of five nutrient profiling schemes on labelledfoods in Turkey
III. World Congress of Public Health Nutrition, 9 - 12 Kasım 2014
51. İlköğretim Öğrencilerinin Beslenme Durumlarının Türkiye ye Özgü Beslenme Rehberi ne Göre Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
52. Gelir Düzeyin İlköğretim Öğrencilerinin Besin Tercihlerine Etkisinin Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
53. Toplu Beslenme Hizmetlerinde Çalışan Personele Verilen Hijyen Eğitiminin Etkinliğinin Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
54. Gelir Düzeyinin İlköğretim Öğrencilerinin Besin Tercihlerine Etkisinin Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
55. Nanoteknoloji Beslenme Bilimindeki Uygulamaları
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
56. 12 15 Yaş Grubu Öğrencilerde Beslenme Alışkanlıkları ve Beslenme İnanışları ile Antropometrik Ölçümleri Arasındaki İlişki
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
57. Okul Öncesi ve Okul Çağı Çocuklara Yönelik Menü Planlamaİlkeleri
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
58. Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Öğrencilerinde Besin Tüketim Durumunun Değerlendirilmesi
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
59. Beslenme Eğitimi Alma Durumuna Göre 19 25 Yaş Arası Üniversite Öğrencilerinin Atıştırmalık Besin Tüketim Durumunun Saptanması
IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014
61. Anthropometric Measurements are More Relevant With Total Cholesterol And LDL Cholesterol Levels Than Dietary Patterns In Male Shift Workers In Turkey
16th International Congress of Dietetics, 5 - 08 Eylül 2012
65. Otomotiv Yedek Parça Üretimi Yapan Özel Bir Fabrikada Çalışan İşçilerin Beslenme Durumlarının Saptanması
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4 - 08 Nisan 2012
66. Ambalajlanmış Besinlerin Besin Etiketlerinin WXY ve NRF 9 3 Besin Ögesi Örüntü Profillerine Göre Değerlendirilmesi
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4 - 08 Nisan 2012
67. Sağlıklı Bireylerde Toplam Vücut Suyu BİA ve Antropometrik Denklemlerin Karşılaştırılması
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4 - 08 Nisan 2012
68. Hazırlama pişirme ve servis aşamalarında besin güvenliği sağlama yolları
Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri III. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Türkiye, 22 - 25 Haziran 2011
69. Türkiye nin Farklı İllerinde Yaşayan 19 45 Yaş Arası Bireylerin Bazı Antropometrik Ölçümlerinin Değerlendirilmesi
Beslenme ve Diyetetik Günleri 3. Mezuniyet Sonrası Eğitim Programı, Türkiye, 22 - 24 Haziran 2011
71. Yeni üretim tekniklerinde ISO 22000 yaklaşımı
VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 14 - 18 Nisan 2010
73. Factors affecting serum coenzyme Q10 levels in patients with hyperphenylalaninemia
European Society for Phenylketonuria Annual Conference, 30 Ekim - 01 Kasım 2009
76. Televizyon reklamları ve çocukların beslenme alışkanlıkları
V. Ulusal Çocuk Kültürü Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2005
Kitaplar
13
1. Hastanelerde Yemek Hizmeti
İnsanda Beslenme Esasları, Fatma Çelik, Meltem Soylu, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.662-669, 2023
2. Yeşil Tüketici Olmak
Dünya Senin Ellerinde Sürdürülebilir Geleceği Tasarlamak, Müberra Mızıkacı, Editör, Yeni İnsan, Ankara, ss.177-187, 2022
4. Fonksiyonel Fermente Besinler ve Geliştirme Süreci
Fermente Besinler ve Sağlık, Efsun Karabudak, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.73-79, 2021
7. Toplu Beslenmede Önemli Bir Sistem Sorunu: Gıda Güvenliği Sistemleri
Toplu Beslenme Hizmetleri:Sorunlar ve Güncel Yaklaşımlar, Yasemin Beyhan, Editör, Dijital Akademi, ss.54-59, 2020
10. Türkiye ye Özgü Besin ve Beslenme Rehberi
Merdiven Reklam Tanıtım, Ankara, 2015
11. Türkiye’ye Özgü Besin ve Beslenme Rehberi.
Merdiven Reklam Tanıtım, Ankara, 2015
12. Türkiye’ye Özgü Besin ve Beslenme Rehberi
Merdiven Reklam Tanıtım, Ankara, 2015
13. Sert Kabuklu Kuruyemişlerin Sağlık Üzerine Etkileri
Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Eğitim Serisi 1, Besler, HT, Rakıcıoğlu, N, Mercanlıgil, S, Editör, Ata Ofset Matbaacılık, ss.1-20, 2010
Metrikler
Yayın (WoS)
37
Yayın (Scopus)
29
Atıf (WoS)
109
H-İndeks (WoS)
5
Atıf (Scopus)
74
H-İndeks (Scopus)
4
Atıf (TrDizin)
10
H-İndeks (TrDizin)
1
Atıf (Sobiad)
612
H-İndeks (Sobiad)
7
Atıf (Diğer Toplam)
17
Toplam Atıf Sayısı
748
Proje
12
Tez Danışmanlığı
16