Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Sağlıklı beslenmede su güvenliği

Katkı Pediatri Dergisi , cilt.36, sa.2, ss.201-216, 2014 (Hakemli Dergi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Bitkisel Gıda Kaynaklarının Beslenmedeki Yeri ve Önemi

Multidisipliner Yaklaşımla Yeme Bilimi - Eatoloji Sempozyumu, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2020

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’nin Değerlendirilmesi

2. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017

Toplu Beslenme Hizmeti Veren Kuruluşlarda İşyeri Tehlike Sınıfları

2. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017

Nutrient Profiling of Food and Beverages Advertised on Television For Adolescents

2017 Food Nutrition Conference Expo, Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 21 - 24 Ekim 2017, cilt.117, ss.91

Prevalence of metabolic syndrome in a Ghanaian population

International Congress of Nutrition (IUNS), 15 Ekim 2017, cilt.71, ss.755

Irrıtabl Barsak Sendromu ve Besin Etkileşimleri.

Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017

Effects of Dieting on Intra-abdominal Fatness and Waist Circumference

39th ESPEN Congress on Clinical Nutrition and Metabolism, 9 - 12 Eylül 2017

Is Workbench Height a Risk Factor for Occupational Health in Food Service System Workers?

Annual Meeting of the American-Society-for-Pharmacology-and-Experimental-Therapeutics (ASPET) at Experimental Biology Meeting, Illinois, Amerika Birleşik Devletleri, 22 - 26 Nisan 2017, cilt.31 identifier

Su ürünlerinin Beslenmedeki Yeri ve Önemi

2. Uluslararası Su ve Sağlık Kongresi, 13 - 17 Şubat 2017

Consumers Food Consumption Choices Toward Environmental Protection

17th International Congress of Dietetics, Granada, Nikaragua, 7 - 10 Eylül 2016

Turkish Consumers Toward Healthy Diet

17th International Congress of Dietetics, Granada, Nikaragua, 7 - 10 Eylül 2016

An Attitudinal Analysis of Green Consumers in Turkey

International Congress of Dietetics, Granada, İspanya, 7 - 10 Eylül 2016, cilt.20

Turkish Consumers Food Choices towards Healthy Diet

International Congress of Dietetics, Granada, İspanya, 7 - 10 Eylül 2016, cilt.20

Consumers Food Consumption Choices towards Envıronmental Protection

International Congress of Dietetics, Granada, İspanya, 7 - 10 Eylül 2016, cilt.20

Determination of Consumers Motivational Aspects using Food Choice Questionnaire

International Congress of Dietetics, Granada, Nikaragua, 7 - 10 Eylül 2016, cilt.20

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ SEKTÖRÜNDEKİ İŞ KAZASI İSTATİSTİKLERİ

1. Uluslararası İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı Kongresi, 6 - 07 Mayıs 2016

DİYETİSYEN MEVZUAT İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÜÇGENİ

1. Uluslararası İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı Kongresi, 6 - 07 Mayıs 2016

Effect of Diet on Endoscopic Mucosal Healing in Patients With Reflux Esophagitis

Digestive Disease Week (DDW), California, Amerika Birleşik Devletleri, 20 - 24 Mayıs 2016, cilt.150 identifier

SERUM 25-HYDROXY D3 LEVELS IN NONALCOHOLIC FATTY LIVER DISEASE

Experimental Biology Meeting, California, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 06 Nisan 2016, cilt.30 identifier

Biyoterörizm ve Besin Güvenliği Neresindeyiz Ne Kadar Biliyoruz

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2015

Gıda Güvenliği Sertifikasyonu Hastane Uygulama Örneği

1. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Türkiye, 16 - 18 Haziran 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

Comparison of five nutrient profiling schemes on labelledfoods in Turkey

III. World Congress of Public Health Nutrition, 9 - 12 Kasım 2014

Nanoteknoloji Beslenme Bilimindeki Uygulamaları

IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014

Okul Öncesi ve Okul Çağı Çocuklara Yönelik Menü Planlamaİlkeleri

IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 2 - 05 Nisan 2014

EVALUATION OF THE DIETARY HABITS OF CANCER PATIENTS

8. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012 Sürdürülebilir Kalkınma

7 12 Yaş Grubu Lösemili Çocukların Beslenme Durumunun Saptanması

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4 - 08 Nisan 2012

Hazırlama pişirme ve servis aşamalarında besin güvenliği sağlama yolları

Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri III. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu, Türkiye, 22 - 25 Haziran 2011

Yeni üretim tekniklerinde ISO 22000 yaklaşımı

VII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 14 - 18 Nisan 2010

Televizyon reklamları ve çocukların beslenme alışkanlıkları

V. Ulusal Çocuk Kültürü Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2005

Kitap & Kitap Bölümleri

Hastanelerde Yemek Hizmeti

İnsanda Beslenme Esasları, Fatma Çelik, Meltem Soylu, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, ss.662-669, 2023

Yeşil Tüketici Olmak

Dünya Senin Ellerinde Sürdürülebilir Geleceği Tasarlamak, Müberra Mızıkacı, Editör, Yeni İnsan, Ankara, ss.177-187, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

Ekler

Türkiye Beslenme Rehberi 2022, , Editör, Sağlık Bakanlığı Yayınları, ss.221-398, 2022

Fonksiyonel Fermente Besinler ve Geliştirme Süreci

Fermente Besinler ve Sağlık, Efsun Karabudak, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.73-79, 2021

HACCP ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri

Toplu Beslenme Sistemleri, Baş, Murat, Bilici, Saniye, Editör, Hedef Yayıncılık, ss.572-600, 2021

Beslenmenin Yaşlanmayı Geciktirmede Rolü

Yaşlanma Biyolojisi ve Yaşlanma Karşıtı Uygulamalar, Öztürk Zeynel Abidin, Editör, Türkiye Klinikleri Geriatri, ss.49-56, 2021

Toplu Beslenmede Önemli Bir Sistem Sorunu: Gıda Güvenliği Sistemleri

Toplu Beslenme Hizmetleri:Sorunlar ve Güncel Yaklaşımlar, Yasemin Beyhan, Editör, Dijital Akademi, ss.54-59, 2020

21. Yüzyılda Sürdürülebilir Beslenme

21. Yüzyılda Halk Sağlığı : Değişen Dünya, Değişen Sorunlar, Birgül Piyal, Editör, Dijital Akademi, Ankara, ss.71-76, 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

Beslenmeye Bağlı Hastalıkların Önlenmesinde Yeni Yaklaşımlar: Beslenme Okuryazarlığı ve Besin Okuryazarlığı

Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular - 7, Tayfur Muhittin, Editör, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, ss.135-152, 2018

Sert Kabuklu Kuruyemişlerin Sağlık Üzerine Etkileri

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Eğitim Serisi 1, Besler, HT, Rakıcıoğlu, N, Mercanlıgil, S, Editör, Ata Ofset Matbaacılık, ss.1-20, 2010

Diğer Yayınlar

Metrikler

Yayın

139

Atıf (WoS)

74

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

74

H-İndeks (Scopus)

4

Proje

10

Tez Danışmanlığı

16

Açık Erişim

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları