Makaleler
72
Tümü (72)
SCI-E, SSCI, AHCI (31)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (36)
ESCI (4)
Scopus (36)
TRDizin (21)
Diğer Yayınlar (18)
5. Dietary antioxidants and flavonoids intake, and their association with inflammation and oxidative stress parameters in asthmatic women: a case-control study
Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition
, cilt.74, sa.1, ss.22-29, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
16. Yetişkinlerde Konserve Balık Tüketimine Bağlı Ağır Metal Maruziyet Riskinin Değerlendirilmesi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.48, sa.2, ss.15-23, 2020 (TRDizin)
28. Maternal low-quality protein diet exerts sex-specific effects on plasma amino acid profile and alters hepatic expression of methyltransferases in adult rat offspring
JOURNAL OF DEVELOPMENTAL ORIGINS OF HEALTH AND DISEASE
, cilt.9, sa.4, ss.409-416, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
34. Maternal low-quality protein diet exerts sex-specific effects on plasma amino acid profile and alters hepatic expression of methyltransferases in adult rat offspring
Journal of Developmental Origins of Health and Disease
, cilt.9, sa.4, ss.409-416, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
36. Farklı Alüminyum Folyolarda Fırınlanan Et Türlerinin Tüketimi: Alüminyum Maruziyet Riskinin Değerlendirilmesi, Beslenme ve Diyet Dergisi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.45, sa.2, ss.137-144, 2017 (TRDizin)
37. Süt ve Süt Ürünlerinde Aflatoksin M1: Maruziyet ve Sağlık Riskleri,
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.4, sa.1, ss.1-14, 2017 (Hakemli Dergi)
39. K vitamininin Kardiyovasküler Sağlık Üzerine Etkisi Güncel Yaklaşımlar
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.45, sa.1, ss.65-69, 2017 (Hakemli Dergi)
40. ASSESSING THE EFFECT OF THE PLATE COLOUR ON ENERGY INTAKE DURING AN OPEN BUFFET MEAL
ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM
, cilt.71, ss.1281-1282, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
41. THE EFFECT OF GENDER ON NUTRITION FACTS LABEL USAGE OF CERTAIN FOOD PRODUCTS
ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM
, cilt.71, ss.860, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
42. IS THERE ANY RELATIONSHIP BETWEEN BODY MASS INDEX AND NUTRITION FACTS LABEL USAGE IN CERTAIN SITUATIONS?
ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM
, cilt.71, ss.861, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
46. Gıdalarda kullnılan renklendiricilerin sağlık yönü Dikkat eksikliği hiperaktivite Bozukluğu
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.44, sa.2, 2016 (TRDizin)
47. B12 vitamini ve Folik asitin Adipozite Üzerine etkisi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.44, sa.1, ss.47-54, 2016 (TRDizin)
48. A Vitamini ve A Vitamini aktivitesi taşıyan moleküllerin immün sistem ve enfeksiyonlarla olan etkileşimi
Türkiye Klinikleri
, cilt.2, sa.2, ss.62-66, 2016 (Hakemli Dergi)
50. Gıda ile temas eden malzemeler ve sağlık
Türkiye Klinikleri
, cilt.2, sa.3, ss.52-57, 2016 (Hakemli Dergi)
51. D vitamini ve Gestasyonel Diyabet
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.4, sa.3, ss.458-467, 2015 (Hakemli Dergi)
52. D vitamini metabolik sendrom bileşenlerini etkiler mi
TURK HIJIYEN VE DENEYSEL BIYOLOJI DERGISI. TURKISH BULLETIN OF HYGIENE AND EXPERIMENTAL BIOLOGY
, cilt.72, sa.2, ss.143-154, 2015 (Scopus, TRDizin)
53. Polikistik Over Sendromu Tedavisinde İnositol Desteği
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.43, sa.1, ss.71-77, 2015 (TRDizin)
55. Besin güvenliği ve Tehdit Eden Riskler
Katkı Pediatri Dergisi
, cilt.36, sa.1, ss.1-8, 2014 (Hakemli Dergi)
56. Besin etiketleri Beslenme ve Sağlık Beyanları
Katkı Pediatri Dergisi
, cilt.36, sa.2, ss.217-228, 2014 (Hakemli Dergi)
57. Ülkemizde Besin Güvenliği ile İlgili Yasal Düzenlemeler
Katkı Pediatri Dergisi
, cilt.36, sa.2, ss.229-241, 2014 (Hakemli Dergi)
59. Kız Üniversite Öğrencilerinde Yeme Tutumunun Kişisel Beden İmajı Algısı İle İlişkis
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.41, sa.3, ss.227-233, 2013 (Hakemli Dergi)
61. Öğrencilerinin Kahvaltı Yapma Alışkanlıklarının Saptanması
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.40, sa.3, ss.211-217, 2013 (Hakemli Dergi)
62. Ispanakta Buzdolabında Bekletme Pişirme ve Dondurmanın Nitrat ve Nitrit İçeriğine Etkisi
Gıda Dergisi
, cilt.38, sa.1, ss.9-16, 2013 (Hakemli Dergi)
63. Vitamin D ve Meme Kanseri Beslenme ve Diyet Dergisi
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.41, sa.2, ss.172-178, 2013 (Hakemli Dergi)
64. Fenilketonuri ve B Grubu Vitaminler
Beslenme ve Diyet Dergisi
, cilt.40, sa.1, ss.50-58, 2012 (Hakemli Dergi)
67. Astaksantin ve Sağlık
Beslenme Ve Diyet Dergisi
, cilt.39, sa.1-2, ss.67-74, 2011 (Hakemli Dergi)
68. Implications of socio-economic status on the dietary fatty acid intakes in Turkish women
TURKISH JOURNAL OF MEDICAL SCIENCES
, cilt.40, sa.2, ss.305-312, 2010 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
70. Survey of Nitrate and Nitrite Levels of Fresh Vegetables in Turkey
Journal of Food Technology
, sa.5(2), ss.177, 2007 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
12
1. Functıonal food consumptıon and adherence to medıterranean dıet ın adult populatıon
41st ESPEN Congress, Krakow, Polonya, 31 Ağustos - 03 Eylül 2019, cilt.38, ss.134-135, (Özet Bildiri)
5. Television viewing period and diet quality among adolescents
39th ESPEN Congress, 9 - 12 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
7. Assessing the effect of the plate colour on energy intake during an open buffet meal
21.th International Union of Nutritional Sciences (IUNS), Arjantin, 15 - 20 Ekim 2017, cilt.71, ss.144, (Özet Bildiri)
9. Breakfast skipping linked to the risk of obesity in school-aged children
FNCE 2017, 21 - 24 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
10. Is There A Lınk Between Tv Vıewıng And Food Preferences In Adolescents
17th International Congress of Dietetics (ICD), Granada, Nikaragua, 7 - 10 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
11. Consumptıon Of Daıry And Fruıts Are Inversely Assocıated Wıth Abdomınal Obesıty Among Adolescents
17th International Congress of Dietetics (ICD), Granada, Nikaragua, 7 - 10 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
12. Diyetle Sodyum Alımının Saptanmasında Besin Tüketim Sıklığı Anketi ve Besin Tüketim Kaydı Yöntemlerinin Karşılaştırılması
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 4 - 08 Nisan 2012
Kitaplar
15
1. Ekipman Yönetimi
Toplu Beslenme Sistemleri, Prof.Dr.Saniye Bilici, Prof.Dr. Murat Baş, Editör, HEDEF CS Basın Yayıncılık, Ankara, ss.168-209, 2021
4. Beslenme ve Kemik Sağlığı
Krause, Besin &Beslenme Bakım Süreci , Gamze AKBULUT, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.456-466, 2019
5. Organik Besinler: Besin Kalitesi ve Sağlık Üzerine Potansiyel Etkileri
Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-6, Muhittin TAYFUR, Editör, Hatiboğlu Basım Yayım, Ankara, ss.57-73, 2018
6. Gıda Güvenliği
Yurdakök Pediatri, Yurdakök K.,Yalçın SS, Editör, Güneş Kitabevi, Ankara, ss.279-285, 2017
7. Gıda etiketleri
Yurdakök Pediatri, Yurdakök K.,Yalçın SS, Editör, Güneş Kitabevi, Ankara, ss.318-324, 2017
8. Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar: Beslenme ve Sağlık Yönü
Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-3, Tayfur M.,Çicek B, Editör, Hatiboğlu Basım Yayım, Ankara, ss.175-200, 2016
9. Botanikler
Pediatrik Beslenmenin Esasları , Gülhan SAMUR, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.311-317, 2016
11. Türkiye’ye Özgü Besin ve Beslenme Rehberi.
Merdiven Reklam Tanıtım, Ankara, 2015
12. Türkiye’ye Özgü Besin ve Beslenme Rehberi
Merdiven Reklam Tanıtım, Ankara, 2015
13. Besin Güvenliği: Kirleticiler ve Sağlık Üzerine Etkileri
Soru ve Cevaplarla Çocuk Beslenmesi, Prof.Dr. Hasan ÖZEN, Editör, Akademi Yayınevi, İstanbul, ss.57-109, 2015
15. Yemek ve Besin Fotoğraf Kataloğu Ölçü ve Miktarlar
Ata Ofset Matbaacılık, 2012
Metrikler