Akademik Unvanlar
-
2001 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
1993 - 2001 Doç. Dr.
Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
1990 - 1993 Yrd. Doç. Dr.
Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetilen Tezler
-
Ekstrüzyon pişirme ile enzime dirençli nişasta üretimi ve karakterizasyonu
Z.SÜMER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Arpa unu ve çavdar unu ilavesinin buğday unlarının bazı fiziksel, kimyasal, reolojik ve ekmek kalite özellikleri üzerine etkisi
E.HATAMI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015 -
Ekstrüzyon pişirmenin Maillard reaksiyonu üzerine etkileri
M.TUĞRUL(Öğrenci), Doktora, 2013 -
Menengiç (Pistacia terebinthus L.) ve bazı ekmek katkı maddelerinin hamur reolojik özellikleri ve ekmek kalitesi üzerine etkileri
A.ÜNÜVAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2013 -
Baklava kalite karakteristiklerinin ve bazı buğday çeşitlerinden elde edilen unların baklava üretimine uygunluğunun araştırılması
O.ACAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Zenginleştirilmiş unlardan farklı koşullarda üretilen bisküvilerin bazı B vitamini içeriklerinin incelenmesi
E.AKTAŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2011 -
Farklı nişasta kaynaklarından çapraz bağlı nişasta üretimi ve karakterizasyonu
K.KAHRAMAN(Öğrenci), Doktora, 2011 -
Yıkama, kurutma ve kabuk soyma işlemlerinin mısır ve buğdayda bazı Fusarium toksinleri üzerine etkisi
S.YENER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2011 -
Transglutaminaz enzimi kullanılarak üretilen krakerlerde Maillard reaksiyonu sonucu ortaya çıkan lizin kaybının incelenmesi
S.GÜMÜŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Malt üretiminde akrilamid oluşumunun sınırlandırılması
F.BASINCI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Farklı depolama koşullarının zenginleştirilmiş makarnanın vitamin içeriği üzerine etkisinin incelenmesi
D.KÜTÜK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Durum buğdayı (Triticum durum L.) çeşitlerinde makarna kalite özellikleri ile polimerik protein içeriği arasındaki ilişkinin belirlenmesi
D.KÖROĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Süne (Eurygaster spp.) zararının makarnalık buğday ve makarna kalitesi üzerine etkileri
N.TÜLİN(Öğrenci), Doktora, 2009 -
Kek üretiminde kullanılan yağların emülsiyon oluşturma özelliklerinin incelenmesi
B.TİFTİK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2009 -
Farklı nişasta kaynaklarından enzime dirençli nişasta üretimi ve karakterizasyonu
S.ÖZTÜRK(Öğrenci), Doktora, 2008 -
Buğday, makarna ve bisküvide organik fosforlu pestisit kalıntıları ve bazı metabolitleri üzerine depolama ve işleme tekniklerinin etkisi
-
Ekmek üretiminde kimyasal oksidanlar yerine enzim sistemlerinin kullanımının araştırılması
E.KAYA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2007 -
Ticari değirmendeki un pasajlarının kalite özelliklerinin belirlenmesi
B.ÖZTÜRK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2004 -
Transglutaminaz enziminin buğday, buğday-arpa ve buğday-soya unu karışımlarında proteinler, hamur reolojisi ve ekmek kalite karakteristikleri üzerine etkileri
A.BAŞMAN(Öğrenci), Doktora, 2004 -
Süne (Eurygaster spp.) zararı görmüş buğdaylardaki proteaz enzimini inaktive eden doğal proteaz inhibitörlerinin tespit edilmesi
B.OLANCA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2003 -
İnteresterifiye yağların bisküvi kalitesine etkisi
S.DİNÇ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2002 -
Süne (Eurygaster spp.) proteolitik enzimlerinin izolasyonu, karakterizasyonu, saflaştırılması ve gluten proteinleri üzerine etkilerinin belirlenmesi
D.SİVRİ(Öğrenci), Doktora, 1998 -
Buğday rüşeymi katılarak besin değeri yükseltilmiş unların ekmeklik kalitesinin düzeltilme imkanları
D.SİVRİ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 1991