Education Information
Doctorate, Hacettepe University, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik, Turkey 2016 - Continues
Postgraduate, Hacettepe University, Sağlık Blimleri Enstitüsü, Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı, Turkey 2013 - 2016
Undergraduate, Hacettepe University, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Turkey 2009 - 2013
Foreign Languages
English, B2 Upper Intermediate
Research Areas
Health Sciences, Nutrition and Dietetics
Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
-
Effects of inulin and lactic acid bacteria strains on aflatoxin M1 detoxification in yoghurtSEVİM S., TOPAL G. G., Tengilimoglu-Metin M. M., SANCAK B., KIZIL M.FOOD CONTROL, vol.100, pp.235-239, 2019 (SCI-Expanded)
-
BESİN KARSİNOJENLERİNİN DETOKSİFİKASYONUNDA ALTERNATİF YÖNTEM: PROBİYOTİKLERSEVİM S., KIZIL M.Journal of Food and Health Science, vol.5, no.3, pp.139-148, 2019 (SSCI)
-
Dietary inflammatory index is associated with serum C-reactive protein and protein energy wasting in hemodialysis patients: A cross-sectional studyKIZIL M., Tengilimoglu-Metin M. M., GÜMÜŞ D., SEVİM S., TÜRKOĞLU İ., MANDIROGLU F.NUTRITION RESEARCH AND PRACTICE, vol.10, no.4, pp.404-410, 2016 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
-
Adherence to Mediterranean diet and dietary changes according to the fear of COVID-19 during the pandemic: A cross-sectional studyGÜMÜŞ D., TOPAL G. G., SEVİM S., KIZIL M.Journal of Nutritional Science, vol.12, 2023 (Scopus)
-
Social Media Addiction and Adolescents: Relationship Between Social Media and Eating Behaviors During PandemicGÜMÜŞ D., SEVİM S., KIZIL M.Addicta: the Turkish Journal on Addictions, vol.10, no.1, pp.59-66, 2023 (Scopus)
-
Evaluation of Gluten-Free Products and Their Gluten-Containing Equivalents Sold in Turkey in Terms of Nutrient Content and Cost Türkiye’de Satışa Sunulan Glütensiz Ürünler ile Glüten İçeren Eşdeğerlerinin Besin Ögesi İçeriği ve Maliyet Yönünden DeğerlendirilmesiSEVİM S., GÜMÜŞ D., KIZIL M.Akademik Gida, vol.21, no.3, pp.264-273, 2023 (Scopus)
-
Savunma Sanayinde Çalışan Bireylerin Stres Düzeyleri, Besin Neofobisi ve Akdeniz Diyetine Uyumlarının İncelenmesiGÜMÜŞ D., TOPAL G. G., SEVİM S., KIZIL M.Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi, vol.9, no.1, pp.50-57, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
-
COVID-19 Pandemi Döneminde Toplu Beslenme Servisi Yapan Farklı Kurumların Menülerinin DeğerlendirilmesiSEVİM S., GÜMÜŞ D., TOPAL G. G., KIZIL M.Beslenme ve Diyet Dergisi, pp.1-12, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
-
Huzurevi Menülerinin Besin Ögesi Örüntü Profili ve MIND Diyetine Uyumunun DeğerlendirilmesiTOPAL G. G., SEVİM S., GÜMÜŞ D., KIZIL M.Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi, vol.8, no.2, pp.362-384, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
-
AN ALTERNATIVE METHOD IN DETOXIFICATION OF FOOD CARCINOGENES: PROBIOTICSSEVİM S., KIZIL M.Food and Health, vol.5, pp.139-148, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
-
B12 Vitamini Desteği Otizmli Çocukların Tedavisinde Etkili midir?SEVİM S., AYAZ A.Hacettepe Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
Books & Book Chapters
-
Tip 2 Diabetes Mellitus'da Probiyotiklerin Olası Hedefi: İntestinal Mukozal İmmuniteSEVİM S., KIZIL M.in: Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-11, Tayfur Muhittin, Editor, Hatipoğlu Yayınevi, pp.231-247, 2021
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
-
Süt Ürünleri Tüketimi İle Depresyon Arasındaki İlişkinin İncelenmesiGÜMÜŞ D., TOPAL G. G., SEVİM S., KIZIL M.X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Turkey, 31 March 2021
-
Genç Yetişkin Kadınların Beslenme Alışkanlıkları ve Duygusal Yeme Davranışları Arasındaki İlişkiSEVİM S., GÜMÜŞ D., KIZIL M.X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Turkey, 31 March 2021
-
Yetişkin Bireylerin Beslenme Ve Fiziksel Aktivite Durumları İle Yaşam Kalitesi Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesine Yönelik Pilot Bir ÇalışmaTOPAL G. G., GÜMÜŞ D., SEVİM S., KIZIL M.X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Turkey, 31 March 2021
-
Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Medya Kullanım Alışkanlıkları İle Beslenme Durumu Ve Yeme Tutumları Arasındaki İlişkiGÜMÜŞ D., SEVİM S., KIZIL M.X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Turkey, 31 March 2021
-
Ankara’da Bulunan Bir Huzurevinin Menülerinin MIND Diyeti ile Uyumunun DeğerlendirilmesiSEVİM S., GÜMÜŞ D., TOPAL G. G., KIZIL M.X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Turkey, 31 March 2021
-
Assessment of Food Safety Attitudes of Turkısh ConsumersTENGİLİMOĞLU METİN M. M., GÜMÜŞ D., SEVİM S., TOPAL G. G., MACİT A., KIZIL M.40th ESPEN Congress, 1 - 04 September 2018, vol.37, pp.227
-
Association Between Body Mass Index And Food Shopping Behaviors In Terms of Excess Food WasteGÜMÜŞ D., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SEVİM S., TOPAL G. G., MACİT A., KIZIL M.40th ESPEN Congress, 1 - 04 September 2018, vol.37, pp.115
-
Attitudes and Behaviors Related To Food Waste In TurkeyGÜMÜŞ D., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SEVİM S., TOPAL G. G., MACİT A., KIZIL M.40th ESPEN Congress, 1 - 04 September 2018, vol.37, pp.115
-
Food Preparation Practices Regarding Food Waste And Reasons of Discarding FoodGÜMÜŞ D., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SEVİM S., TOPAL G. G., MACİT A., KIZIL M.40th ESPEN Congress, 1 - 04 September 2018, vol.37, pp.115
-
Does examination period alter food choices of university students?SEVİM S., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., GÜMÜŞ D., TOPAL G. G., KIZIL M.39th ESPEN Congress, 9 - 12 September 2017
-
Feeding behavior is associated with gender of parents in kindergarten childrenTOPAL G. G., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., GÜMÜŞ D., SEVİM S., KIZIL M.39th ESPEN Congress, 9 - 12 September 2017
-
The Effect of Probiotic Bacteria onAflatoxin M1 Detoxification inPhosphate Buffer SalineTOPAL G. G., SEVİM S., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SANCAK B., KIZIL M.11th European Nutrition and Dietetics Conference, 29 June - 01 July 2017
-
The Effect of Inulin on Aflatoxin M1 Binding Ability of Probiotic Bacteria in YoghurtSEVİM S., TOPAL G. G., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SANCAK B., KIZIL M.11th European Nutrition and Dietetics Conference, 29 June - 01 July 2017
-
The effect of probiotic bacteria on aflatoxin M1 detoxification in phospate bufferTOPAL G. G., SEVİM S., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SANCAK B., KIZIL M.11th European Nutririon and Dietetics Conference, Madrid, Spain, 29 June - 01 July 2017
-
The effect of inulin on aflatoxin M1 binding ability of probiotic bacteria in yoghurtSEVİM S., TOPAL G. G., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SANCAK B., KIZIL M.11th European Nutrition and Dietetics Conference, Madrid, Spain, 29 June - 01 July 2017
-
Beslenme Eğitiminin Atıştırmalık Besin Tüketim Alışkanlıklarında Etkisinin DeğerlendirilmesiİNAN E., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., GÜMÜŞ D., KARABULUT Ö. F., DEMİR A., MADALI B., SEVİM S., KIZIL M., UYAR M. F., DİKMEN D.Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Günleri, Turkey, 25 - 27 June 2015
Metrics