Eğitim Bilgileri
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorDoktora
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik A.B.D., Türkiye
2015 - 2017
2015 - 2017Yüksek Lisans
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Toplu Beslenme Sistemleri, Türkiye
2010 - 2014
2010 - 2014Lisans
Ege Üniversitesi, İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu, Türkiye
Yaptığı Tezler
2020
2020Doktora
Farklı Diyet Modellerinin Non-Alkolik Yağlı Karaciğer Hastalığında Kardiyometabolik Göstergeler, İnflamasyon ve Ağırlık Kaybı Üzerine Etkileri
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik A.B.D.
2017
2017Yüksek Lisans
Piyasadaki Farklı Yoğurt Türlerinin Aflatoksin M1 Düzeylerinin Belirlenmesi
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Toplu Beslenme Sistemleri
Araştırma Alanları
Beslenme ve Dietetik
Akademik Unvanlar / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2019
2019Effects of inulin and lactic acid bacteria strains on aflatoxin M1 detoxification in yoghurt
SEVİM S., TOPAL G. G., Tengilimoglu-Metin M. M., SANCAK B., KIZIL M.
FOOD CONTROL , cilt.100, ss.235-239, 2019 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Adherence to Mediterranean diet and dietary changes according to the fear of COVID-19 during the pandemic: A cross-sectional study
GÜMÜŞ D., TOPAL G. G., SEVİM S., KIZIL M.
Journal of Nutritional Science , cilt.12, 2023 (Scopus)
2022
2022Savunma Sanayinde Çalışan Bireylerin Stres Düzeyleri, Besin Neofobisi ve Akdeniz Diyetine Uyumlarının İncelenmesi
GÜMÜŞ D., TOPAL G. G., SEVİM S., KIZIL M.
Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.9, sa.1, ss.50-57, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
2021COVID-19 Pandemi Döneminde Toplu Beslenme Servisi Yapan Farklı Kurumların Menülerinin Değerlendirilmesi
SEVİM S., GÜMÜŞ D., TOPAL G. G., KIZIL M.
Beslenme ve Diyet Dergisi , ss.1-12, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
2021Huzurevi Menülerinin Besin Ögesi Örüntü Profili ve MIND Diyetine Uyumunun Değerlendirilmesi
TOPAL G. G., SEVİM S., GÜMÜŞ D., KIZIL M.
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi , cilt.8, sa.2, ss.362-384, 2021 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2021
2021Süt Ürünleri Tüketimi İle Depresyon Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
GÜMÜŞ D., TOPAL G. G., SEVİM S., KIZIL M.
X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart 2021
2021
2021Yetişkin Bireylerin Beslenme Ve Fiziksel Aktivite Durumları İle Yaşam Kalitesi Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesine Yönelik Pilot Bir Çalışma
TOPAL G. G., GÜMÜŞ D., SEVİM S., KIZIL M.
X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart 2021
2021
2021Ankara’da Bulunan Bir Huzurevinin Menülerinin MIND Diyeti ile Uyumunun Değerlendirilmesi
SEVİM S., GÜMÜŞ D., TOPAL G. G., KIZIL M.
X. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik E-Kongresi, Ankara, Türkiye, 31 Mart 2021
2018
2018Attitudes and Behaviors Related To Food Waste In Turkey
GÜMÜŞ D., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SEVİM S., TOPAL G. G., MACİT A., KIZIL M.
40th ESPEN Congress, 1 - 04 Eylül 2018, cilt.37, ss.115
2018
2018Food Preparation Practices Regarding Food Waste And Reasons of Discarding Food
GÜMÜŞ D., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SEVİM S., TOPAL G. G., MACİT A., KIZIL M.
40th ESPEN Congress, 1 - 04 Eylül 2018, cilt.37, ss.115
2018
2018Association Between Body Mass Index And Food Shopping Behaviors In Terms of Excess Food Waste
GÜMÜŞ D., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SEVİM S., TOPAL G. G., MACİT A., KIZIL M.
40th ESPEN Congress, 1 - 04 Eylül 2018, cilt.37, ss.115
2018
2018Assessment of Food Safety Attitudes of Turkısh Consumers
TENGİLİMOĞLU METİN M. M., GÜMÜŞ D., SEVİM S., TOPAL G. G., MACİT A., KIZIL M.
40th ESPEN Congress, 1 - 04 Eylül 2018, cilt.37, ss.227
2017
2017Eating behavior is associated with nutritional status in kindergarten children
GÜMÜŞ D., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SEVİM S., TOPAL G. G., KIZIL M.
39th ESPEN Congress, 9 - 12 Kasım 2017
2017
2017Is examination period related with increased caffeine intake among university students? A cross sectional study
TENGİLİMOĞLU METİN M. M., GÜMÜŞ D., SEVİM S., TOPAL G. G., KIZIL M.
39th ESPEN Congress, 9 - 12 Eylül 2017
2017
2017Does examination period alter food choices of university students?
SEVİM S., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., GÜMÜŞ D., TOPAL G. G., KIZIL M.
39th ESPEN Congress, 9 - 12 Eylül 2017
2017
2017Feeding behavior is associated with gender of parents in kindergarten children
TOPAL G. G., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., GÜMÜŞ D., SEVİM S., KIZIL M.
39th ESPEN Congress, 9 - 12 Eylül 2017
2017
2017The Effect of Inulin on Aflatoxin M1 Binding Ability of Probiotic Bacteria in Yoghurt
SEVİM S., TOPAL G. G., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SANCAK B., KIZIL M.
11th European Nutrition and Dietetics Conference, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017
2017
2017The effect of probiotic bacteria on aflatoxin M1 detoxification in phospate buffer
TOPAL G. G., SEVİM S., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SANCAK B., KIZIL M.
11th European Nutririon and Dietetics Conference, Madrid, İspanya, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017
2017
2017The effect of inulin on aflatoxin M1 binding ability of probiotic bacteria in yoghurt
SEVİM S., TOPAL G. G., TENGİLİMOĞLU METİN M. M., SANCAK B., KIZIL M.
11th European Nutrition and Dietetics Conference, Madrid, İspanya, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017
Kitap & Kitap Bölümleri
2020
2020